X2 – nowa siedziba Dentsu Aegis Network Polska – więcej niż przestrzeń

X2 – nowa siedziba Dentsu Aegis Network Polska – więcej niż przestrzeń

Opublikowany

Rozpoczęła się przeprowadzka grupy Dentsu Aegis Network Polska do nowoczesnego, konceptualnego biura X2 znajdującego się przy ul. Czerskiej 12 w Warszawie. Zmiana siedziby grupy to historyczny moment, w którym wszystkie spółki znajdą się pod jednym dachem, w przestrzeni, która realizuje również wizję biura jako miejsca spotkań kultury, sztuki i biznesu. Proces zmiany siedziby zakończy się 12 kwietnia. 

Obecnie spółki należące do grupy Dentsu Aegis Network Polska mieszczą się w dwóch lokalizacjach usytuowanych w dzielnicy Mokotów (przy ul. Domaniewskiej oraz Racławickiej). Trzecie biuro, w którym pracuje część zespołu wsparcia IT oraz social media, znajduje się w Białymstoku. Przeprowadzka do nowego biura ma na celu stworzenie pracownikom wygodnego, inspirującego i przyjaznego środowiska pracy oraz zapewnienie odpowiedniej przestrzeni dla szybko powiększającego się ponad 500-osobowego zespołu. 

Nowa siedziba grupy Dentsu Aegis Network Polska znajduje się przy ulicy Czerskiej 12. Usytuowany na Dolnym Mokotowie budynek znajduje się w sąsiedztwie Agory. 

- Nowa siedziba to kolejny etap rozpoczętej przed trzema laty integracji spółek w ramach grupy Dentsu Aegis Network Polska. Konsekwentnie rozwijamy nasz biznes w oparciu o wspólny P&L i ideę liquid talents. Mają one na celu lepsze wykorzystywanie synergii pomiędzy wszystkimi elementami naszego dynamicznie zmieniającego się ekosystemu komunikacyjnego w obszarze digital, innowacji i technologii – przekonuje Sławomir Stępniewski, CEO Dentsu Aegis Network Polska & Eastern Europe. – Nowa przestrzeń to nie tylko miejsce do pracy, ale również miejsce gdzie będziemy się spotykać, dyskutować, zapraszać inspirujących ludzi. Budynek oraz jego design odzwierciedla naszą filozofię i wartości: zachęca do współpracy, inspiruje, daje oddech i przestrzeń. W nowej siedzibie jeszcze efektywniej będziemy odpowiadać na wyzwania biznesowe naszych klientów, chcemy by to miejsce ich inspirowało, by byli jego częścią - dodaje

W nowej siedzibie pracownicy grupy mają do dyspozycji prawie 8 tys. metrów kwadratowych. Czteropiętrowy budynek ma odpowiadać potrzebom stale rozwijającej się organizacji. Na parterze pracowników oraz gości firmy przywita recepcja z video wallem, ekologiczna ściana z mchu, a także zjeżdżalnia. Na parterze znajduje się również przestrzeń dla gości, kantyna oraz pozwalająca na dowolną aranżację przestrzeń konferencyjna. Parter to również miejsce, w którym zlokalizowana została przestrzeń dla dzieci pracowników - Kids Play - gdzie rodzice będą mogli zostawić dziecko na kilka godzin pod opieką wykwalifikowanej niani.